MAKARONY

Pierwszy makaron znaleziono w Chinach, a nie tak jak wszyscy myślą we Włoszech. Na Sycylii i w Tarabii pojawił się dopiero ok. XII wieku. Proces produkcji makaronu jest bardzo prosty, a przepis na makaron jest wręcz banalny. Makaron jest przygotowywany tylko z mąki i wody, niekiedy dodaje się jaj, wtedy mówimy o makaronie jajecznym. Mąka, która jest używana do produkcji makaronu nazywana jest kaszką makaronową lub mąką makaronową, które są otrzymywane z pszenicy twardej.

Makaron jest półproduktem, co oznacza, że przed spożyciem musimy go odpowiednio przyrządzić. Prawidłowo ugotowany makaron powinien być al denteZe względu na dużą zawartość skrobi makaron jest produktem węglowodanowym w naszej diecie. Wyróżniamy ponad 100 rodzajów makaronu w zależności od kształtu, grubości ciasta i wielkości.

W naszej ofercie mogą dostać Państwo makarony BIO, co oznacza, że są one wyprodukowane z ekologicznej mąki, bez dodatku jajek i soli. Dostępne są także makarony BIO pełnoziarniste, co oznacza, że są one produkowane z mąki z pełnego przemiału, czyli zawierają one to co najcenniejsze czyli kwas foliowy, witaminę B3, fosfor, żelazo, magnez oraz cynk. Zawierają ona także większą ilość błonnika.

Makaron Bio Jeżyki 250 g
Cena: 6,48 zł 7,20 zł
op.
zobacz więcej
  • promocja
  • promocja
  • promocja
  • promocja
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl