Produkt dnia
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

MAKARONY

Pierwszy makaron znaleziono w Chinach, a nie tak jak wszyscy myślą we Włoszech. Na Sycylii i w Tarabii pojawił się dopiero ok. XII wieku. Proces produkcji makaronu jest bardzo prosty, a przepis na makaron jest wręcz banalny. Makaron jest przygotowywany tylko z mąki i wody, niekiedy dodaje się jaj, wtedy mówimy o makaronie jajecznym. Mąka, która jest używana do produkcji makaronu nazywana jest kaszką makaronową lub mąką makaronową, które są otrzymywane z pszenicy twardej.

Makaron jest półproduktem, co oznacza, że przed spożyciem musimy go odpowiednio przyrządzić. Prawidłowo ugotowany makaron powinien być al dente. Ze względu na dużą zawartość skrobi makaron jest produktem węglowodanowym w naszej diecie. Wyróżniamy ponad 100 rodzajów makaronu w zależności od kształtu, grubości ciasta i wielkości.

W naszej ofercie mogą dostać Państwo makarony BIO, co oznacza, że są one wyprodukowane z ekologicznej mąki, bez dodatku jajek i soli. Dostępne są także makarony BIO pełnoziarniste, co oznacza, że są one produkowane z mąki z pełnego przemiału, czyli zawierają one to co najcenniejsze czyli kwas foliowy, witaminę B3, fosfor, żelazo, magnez oraz cynk. Zawierają ona także większą ilość błonnika.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl